Al bijna weer op de helft!
Door: Marcus
18 April 2009 | Verenigde Staten, Hartley
Tsjonge wat gaat dat snel al bijna weer op de helft van mn stageperiode! Ik heb er zometeen al weer 2 en een halve maand op zitten. Het was ook al weer ongeveer 3 weken geleden dat ik de waarbenjij.nu bijgehouden had en ook gezien de reacties (heel erg bedankt daarvoor) werd het weer tijd om wat te schrijven.
Ik denk dat ik nu ongeveer een maand en een week op dit bedrijf ben. Heb het hier ondertussen erg naar mn zin. Ik kan goed met de mensen overweg en leer elke dag weer. De afgelopen drie weken ben ik vooral met de inseminatoren mee geweest. Hier heb ik leren drachtig voelen (wat nog behoorlijk moeilijk is, zeker op 30 dagen!!). Maar het zal me lukken! Kan ook steeds sneller insemineren. Gisteren was het BST dag dus drie van de (nu) 5 inseminatoren waren daar mee bezig. Dus ben ik samen met Antonio aan het insemineren geslagen. Bij het insemineren skeur je met de golfcar door de stal achter de koeien langs. Deze staan allemaal na het melken vast in het voerhek. De koeien worden elke dag bij de staart met een blauwe merkstift gemarkeerd, koeien die tochtig zijn met meer dan 45 dagen krijgen een roze kleur na de inseminatie. Zodra de koe tochtig is is de kleur van de staart dan zoek je hem op in de palmtop, contoleer je zn status en insemineer je hem. Met zoveel koeien kom je erachter dat er echt niet een hetzelfde is! Je komt koeien tegen met littekens in de baarmoeder die nooit weer drachtig zullen worden. Cysteuze koeien en ga maar door.
Gistermorgen zijn we dus met zn beiden aan het insemineren gegaan. Bleek na het invoeren in de computer dat ik die dag al 90 koeien geinsemineerd had. Zo krijg je er toch vrij snel een feeling voor..
Naast al dat werk is hier in deze omgeving verder weinig te beleven. Weekends geen stappen is toch effe wennen. Toch gaan we wel eens weg. Laatst was ook wel mooi even naar de salesbarn, de veeveiling. koeien, kalveren gaan een voor een of per groep naar binnen en dan kun je bieden. De veilingmeester rammelt en rammelt maar en je kunt hem amper verstaan maar als het loopt gaat het als een speer. Leuk om even mee te maken.
Ben laatst ook nog even met de jongste zoon en Jacob (een hoe zal ik het zeggen, aparte maar goede Fryske man die hier nu ook zon 4 jaar woont) naar het circus geweest. Dit was ook leuk maar arme sloebers waren het wel. De gaten zaten in het dak van de tent en alles flapperde. Na een paar tijgers, een leeuw en een paar acrobaten was het ook al weer afgelopen.
Nou verder heb ik nu weinig te melden, als er weer iets gebeurt zal ik het wel weer effe melden.
Greetings Marcus
Greetings Marcus
19 April 2009 - 08:34
Sierd En Sietze :
Ah Marcus jonge,
Hast't der best nei't sin hjerre we wol. Gjit't ek sa best mei de frauwen as mei de kei?
No jonge, we halde wol even contact heh.
Groeten van de Russen -
20 April 2009 - 11:44
Cornelis En Fiona:
He kerel,
Jij hebt niet last van koude handen met al dat insemineren, wat moet je veel koeien insemineren man!
Het is hier al twee weken lekker weer, terrasje pikken en biertje drinken dat is mijn bezigheid wel wat, niet verkeerd toch?
Fiona heeft nog een baan erbij, ze moet 6 uren lesgeven op het liudger locatie raai, ze heeft het ontzettend druk, (ze maakt haar misschien ook wel een beetje te druk hoor) nu ze twee banen heeft.
Ik ga nu ook weer even mijn best doen voor school, planning is dat ik over 4 weken klaar ben, 20 mei wil ik alles ingeleverd hebben, en dan werken. Strakke planning maar dan doe ik misschien ook een keer wat.
Te veel vrije tijd is ook niet goed hoor.
Zo'n koeien veiling dit is een mooi gezicht hé, ik ben in canada een keer naar een veiling geweest. Ga je ook nog rodeo rijden, dat hoort eigenlijk wel bij het leven in Amerika (Texas).
Succes en tot over 2.5 maand
Groet Cornelis en Fiona -
26 April 2009 - 04:57
Thuisfront,:
Nu je weer bent verhuist verwachten wij weer een nieuw verhaal.
Je zal nu wel weer iets spectaculairs beleven en daar willen wij graag van meegenieten.
Dus kom maar op met je West site story.
Groetjes van ons allen en we wachten af.Hoi. -
29 April 2009 - 12:26
Jantine:
It had efkes duorre, mar jim wer in reaksje fan my;). Dus du makkes aardich wat kei swanger ha ik wol yn de gaten:P. Befalt alles der nog goed? Wy ha hjir no fekansje. Moarn sil ik nei Grins ta. Wat drinke en omstappe tink ik:D. Silst moarn ek even yn't oranje ;)?? Oan't it folgende ferhaal!!
Groetsjes ut Nyegea! -
11 Mei 2009 - 09:49
Thus,:
zo Marcus, nu wordt het toch hoogste tijd voor een updatje,elke keer als we kijken zien we het zelfde staan,terwijl je je toch wel vermaakt.
Maak er weer eens iets leuks van.
Wij kijken ernaar uit.
Groetjes en tot mails.