Time flies when youre having fun!! - Reisverslag uit Hartley, Verenigde Staten van marcusvdmeer - WaarBenJij.nu Time flies when youre having fun!! - Reisverslag uit Hartley, Verenigde Staten van marcusvdmeer - WaarBenJij.nu

Time flies when youre having fun!!

Door: Marcus

Blijf op de hoogte en volg

16 Mei 2009 | Verenigde Staten, Hartley

Mijn laatste bericht op de waarbenjij.nu is alweer een tijdje geleden en er is ondertussen heeeel veeel gebeurt. Vandaar werd het weer eens tijd voor een update. De laatste keer dat ik een berichtje heb achtergelaten was alweer bijna een maand geleden. Nadat ik het bericht geschreven heb ben ik nog een weekje in Hartley geweest. Elke woensdag komt er hier een veearts langs die de koeien 30 dagen na insemineren op dracht controleert. De ene woensdag komt er een veearts uit de buurt en de week daarop komt er een veearts uit Stephensville. Deze komt de dinsdags met zijn eigen vliegtuigje hierheen en blijft tot ongeveer de zondags daarop. Hij bood mij aan om eens mee te vliegen van Hartley naar Stephensville of andersom. Be my co-pilot. Diezelfde woensdag vroeg ik of ik met hem mee naar Stephensville mocht vliegen. Dat mocht wel maar die ging de donderdags al weg, nou dat was wel snel maar dat kon wel doorgaan! Ik kon kiezen of ik avonds naar Clovis wou rijden of dat die me 6 uur morgens op pikte en dat ik dan de hele dag met hem bij boeren langs wou. Ik heb voor dat laatste gekozen zo heb ik in een dag weer veel gezien en meegemaakt. De avonds in het vliegtuigje en om half twaalf, na twee en een half uur vliegen was ik terug in Stephensville. De volgende morgen gewoon even aan het werk geweest en de avonds bleek dat ik precies op tijd terug gekomen was! Er was een feest met een man of 40.000, leek mij sterk maar het was wel supergroot dus het zou kunnen. Ik heb daar dan toch ook een feest meegemaakt! Geweldig! Een maand eerder had ik veel vrienden in Stephensville gemaakt en die waren er ook weer allemaal, wat een nacht!! De zondag daarop hebben we ook veel lol gehad. Ondertussen is er bij de buren ook een jongen komen werken, Wilko die blijft daar voor 2 maand werken en gaat dan weer naar huis. We hebben hem de vrijdag avonds meegenomen en ook de zondags ben ik met hem naar een paar vrienden geweest. We zijn in hun achtertuin aan het motorcrossen geweest, zijn in Stephensville naar de klimwand geweest, ergens in een restaurant gegeten en de avonds bij hun thuis nog aan het biljarten en poolen geweest. Ik ben al met al twee en een halve week (3 weekenden) in Stephensville geweest en alleen maar genoten! De hele twee weken zijn met veel vermaak verlopen als ik hierboven in het kort beschrijf. 5 van de 7 dagen op stap en de volgende morgen weer half zeven maar dat heb je er zeker weten voor over!! Wat een ervaring! Om even een paar dingen te noemen; dinsdag karaoke-avond, woensdag college night (de studenten vertrokken uit town en dus even een afscheidsfeestje) donderdag even vroeg naar bed en dan het hele weekend weer op stap. Afgelopen weekend was ook mooi, zondagmiddag even met Klaas in zijn vliegmachientje te vliegen geweest. Voor anderhalf uur een prachtig uitzicht! Daarna even met Wilko te eten en snel naar een paar vrienden. Even in het zwembad en daarna hebben we het van 8 tot 12 volgehouden met een paar biertjes in de hot-tup! Oh wat een luxe leventje. Maar afgelopen maandag was het gebeurt met de pret. 6 uur middags ben ik naar Hartley terug gevlogen met South west dit keer. In 55 min in Amarillo en niet eens last van de oortjes. De afgelopen week zijn we steeds wat aan het kuilen geweest. Elke dag kwamen er meer machines bij. Er wordt nu met twee hakselaars (splinternieuw), 8 vrachtwagens en een dikke knik trekker op de bult gereden. Ik zit dan een beetje bij de weegbrug, niet echt spectaculair dus. Ik moet vrachten wegen en de droge stof bepalen. Maar met een goed boek, en hele mooie vooruitzichten is dit goed te doen.

Ondertussen hebben we ook nog een beetje aan vakantieplannen gewerkt. Het was eerst helemaal de bedoeling niet dat ik hier op vakantie zou. Wilko vroeg me of ik ook weg wou, nou alleen lijkt me dat niks maar toen die zei dat hij wel mee wou veranderde de zaak. Dus zoals het nu lijkt gaan we rond 1 juni met een huurauto op pad naar Las Vegas, Los Angeles, Hollywood, Rocky mountains, Salt Lake city. Niet beroerd dacht ik. We zijn nog druk aan het plannen maar dat zal wel goed komen. we zien het wel. Nou zo zijn jullie ook weer even op de hoogte en zal ik weer werken aan wat nieuws zodat ik de volgende keer weer wat te vertellen heb!

Greetings from Hartley, Marcus

• 16 Mei 2009 - 20:16

Jantine:

Eeeej Marcus,

waard idd wol wer ris tiid foar in ferhaaltsje;). It is der nog steeds geweldig ha ik wol yn de gaten. Do trefst it der echt mei dyn freonen der! Hartstikke mooi. En dan ek noch even op fekansje:D. Ek wer allegear neie erfaringen. Do moatst der noch mar lekker fan geniete!

Groeten ut Nyegea!

• 17 Mei 2009 - 21:00

Richard & Baukje:

Tsss... en nog kom je gewoon niet thuis...!
    Dat gebak begint al aardig blauw te worden. haha!

Nou heb ik nog steeds een kaart liggen en geen adres. Ik denk dat ik hem anders straks maar gewoon naar mem stuur haha!
    Voor niks buitenlandse postzegels gehaald ;))

Hoi!! Groetjes Bauk en Richard!

• 04 Juni 2009 - 13:47

Mem:

He kerel we hebben eindelijk na 14 dagen weer internet.Zal zo spoedig mogelijk je even een mail schrijven.Je bent nu aan het rondreizen maar geen idee waar je zit.Laat snel iets van je horen.

• 11 Juni 2009 - 19:56

Siemen En Anke:

hej kerel,

hoe ist no?
    nog 3 wieke ongefeer en don komst wer werom ofnet?
    ik kin dy fertelle we binne ol bjorren hjer.we weinje sinds saterje hjirre yn bombats.
    komst mar eem del om een bierke.
    wont ik bin reuze beneid nei dyn ferhalen en belevenissen. hopelijk is olles goed gong tiedens dyn fekansje troch de USA. t is hast wol wer tiid foar een nei ferhaaltsje hjirre wont 't laaste verhaal is ol wer ald.haha.

groetnis en excuses foar myn gebrekkig frysk,

Siemen

• 15 Juni 2009 - 09:04

Johan:

hee pannekoek waar blijven die berichten?

• 15 Juni 2009 - 12:41

Cornelis:

idd waar blijven die berichten!

• 16 Juni 2009 - 10:22

Pieter:

sjonge jonge marcus dit duurt wel heel lang.....

• 26 Juni 2009 - 09:55

Thuisfront:

nog even en je bent weer thuis,kunnen we je verhalen horen,wat dat zullen er vele zijn.
    Tot ziens op Schiphol.

• 01 Juli 2009 - 09:23

Johan:

Marcus, bliksum wol wat mei memmie lisse te emailen mar gjin neie berichten op dien waarbenjij.nu type.....bliksum, mast us ek op de huchte hoare

Sierd, Sietze, Johan